Fed Cup: Yanina treedt niet aan in Rusland

Door een overbeladen programma en een aanhoudende polsblessure zal Yanina niet aantreden tijdens het Fed Cup duel met Rusland dat op 22 en 23 april 2017 in Moskou wordt gespeeld. “Het gravelseizoen is voor mij erg belangrijk en ik wil me op de juiste manier kunnen voorbereiden op Roland Garros. Komt daarbij dat ik al een tijdje sukkel met een halsstarrige polsblessure. Om de blessure niet te verergeren moet ik voldoende rustperiodes inbouwen. Wetende dat ik in april en mei nog een aantal verplichte toernooien op de planning heb staan, had ik geen andere keuze dan deze beslissing te nemen. Ik heb dit uitvoerig besproken met de federatie en het team en zij hebben het volste begrip voor mijn beslissing. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ons team de opdracht ook zonder mij tot een goed einde zal brengen.”